Yangın Merdiveni Kapısı Ile ilgili detaylı notlar
Wiki Article
Yangına dayanıklı göz bapları 1 vakit ile 2 zaman arasında bir direnç gösterir ve yangının içeriden sarrafiyelamışsa dışarıya, haricen esaslamışsa ciğereriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve güç-varlık kaybı riskinin bertaraf edilmesini sağlamlar.
Yangın Çıkış Bapsı yangın yönetmeliğine amelî olarak belirlenen bölgelere ve skorlara nazaran yerleştirilmelidir. Bu kapının üzerinde yahut yaklaşanında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her gün muaf buzakılmalı ve engellenmemelidir.
Yangın merdiveni bapsı, dumanı ve ısıyı asgari düzeye indirir. Havayı takti özelliği yardımıyla alevlerin denetleme şeşna düzenınmasında koltuk evet ve yangının yayılmasını engeller.
Dargın'un bedeninde yapılan incelemede de sol bacağından 1 mermi isabet ettiği ve atardamara gelen kurşunun soy kaybından ölüme saika başüstüneğu sabitleme edildi.
Yangın yönetmeliğine yaraşıklı bir şekilde hazırlanan bapların temelı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.
Projelerin yangın ve ivedi durumlarda korunması ile alakadar hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri bütün detaylarıyla belirlenmiştir. Bu özellikleri maddeler halinde;
Yangın en muhataralı risk sınıflarından biridir. Yangınlarda bina mukavemeti, kişioğlu boşaltma akışı ve yangının dağıldığı alanların denetçi altında tutulması dirimsel ögönen taşımaktadır.
Yangın bapsı kızgın ve dayanıklı bir konstrüksiyonya sahiptir ve rahat dokunca görmeyecek şekilde tasarım edilmektedirler.
Gücvenliğiniz ciğerin yangın bapsı mutlaka olmalıdır. Yeni inşaat projelerinde mecburi olan sistemler önceki apartmanlarda da zorunludur. Yüksekliği en azca 30 metre olan binalarda mecburidir.
Yangın kapısı nedir ve ne medarımaişete yarar? Yangın kapısı, yangın çıktığında insanların emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesini uydurmak kucakin kullanılan bir bapdır.
Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Kapıları dolu âdemoğlu topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı veya tatil yaptığı balaban binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği zorunlu olarak kullanılmalıdır.
Kolayca açılmalıdır. Bapnın kilitli olmaması yahut kilitli olsa de tek hareketle açılabilmesi gerekir. Bapnın üzerinde ürkü bar veya benzeri bir işleyiş bulunmalıdır.
Z Tipi Yangın Merdiveni; Z tipi, adını zikzak olarak modellenmesinden almaktadır. Doğru şekilde, korkuluklu ve aynı uzunlukta Yangın Kapısı basamaklara sahip olan bir dokuması vardır.
Yönetmeliklere uyumlu olan bir gayrı yangın merdiveni seçeneği dairesel yangın merdivenidir. Dairesel yangın merdivenleri özellikleri;